arrow-intranet-overlay.png
RKBS Titus Brandsma  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png Icon-hat.png
Sportdag bovenbouw

Na het Koningsontbijt verzamelden wij ons op het plein om samen met de Peppel en Wegwijzer op weg te gaan richting de sportvelden van Flevo. Daar aangekomen stonden de hulpouders al klaar bij de spellen. Na een welkom van juf Michella gingen we van start met de Opwarming, dit was het lied: Okido met bijbehorende dans! De kinderen van alle drie de scholen van groep 5 t/m 8 waren gemixt en zo ontstonden er 26 groepjes. Alle kinderen hadden een nummer op hun hand en zo konden ze de groepsleiders, die met een nummer op een stok mee hadden, snel vinden. Er werd fanatiek gesport! En de kinderen hebben echt niet stil gezeten, oh ja even, bij de pauze...en vooral die met chips was wel heel erg leuk, want dan kon je nog op die opblaasband zitten van het Boarding Footbalspel. Terug in de klas, hoorden we nieuwe vriendschappen, en de kinderen vonden het leuk zo door elkaar! Fijn dat we veel blije gezichten hebben gezien! En de ouders die geholpen hebben kregen een groot applaus, bedankt voor uw hulp!! We kunnen niet zonder! Daar zou onze koning trots op zijn!

Sportdag onderbouw

Woensdag 19 april werkten alle kinderen uit de groepen 1 t/m 4 zich in het zweet op de sportdag. Eerst even warm worden met juf Michella en de 'Okido'... En daarna: Van voetbal tot tikkertje en van touwtrekken tot estafette lopen... De kinderen waren de hele ochtend actief bezig! Gelukkig was er tussendoor ook tijd voor wat lekkers en om even bij te komen. Alle hulpouders: heel erg bedankt!

Carnaval op de Titus

Het was weer een geweldig spektakel. Alaaf, Alaaf, Alaaf

Bekendmaking prins en prinses

13 Februari bekendmaking van de prins en prinses. Kra kra de kraai en Roekoe de tortelduif poepen een feestelijk ei. Wanneer het ei wordt doorgeprikt weten we dat Twan prins Carnaval is en Brit de prinses. De dansmariekes laten een wervelende dans zien. Ook de winnaars van de "Titus got talent" worden bekend gemaakt. Op naar ons groot carnavalsfeest. Alaaf.

Voorstellen prins Carnaval

Prins Rapido van de Meerkoetelaars komt speciaal aan alle kleuters van de Peppel, Wegwijzer en de Titus (ook onze groep 3) een kennismakingsbezoekje brengen. Als ontvangst hebben we van iedere school 3 jeugdprinsen en hofdames en oefenen we uit volle borst Alaaf. De prins vertelt over zijn kleding raad van Elf, hofdames etc. Daarna sluiten we het bezoek af met een gezellige polonaise.

Crea ochtend

Vanaf 3 februari zijn de kinderen van groep 3 t/m 8 bezig met het maken van Maskers. Het thema voor deze tweede sessie van Crea ochtenden is Carnaval. Met allerlei materialen en technieken zie je de kinderen Maskers maken. Maskers van houten blokjes, stokjes, Maskers borduren én zelfs een masker van stof waar lappen op genaaid worden. Appliceren heet dat met een moeilijk woord. Van klei worden de gekste maskers gemaakt. De papieren maskers hebben fantastische pruiken, wat kun je veel vormen bedenken met papier!! En niet te vergeten papier maché, waar de maskers en koppen van de echte Carnaval ook vaak van gemaakt worden!! Papier maché om een ballon of een kop op een fles!! Dan nog lino snedes en afdrukken en andere druktechnieken. Bij weven worden gekke poppetjes gemaakt. De resultaten zullen straks te zien zijn in de rode Kunstkasten én in de klassen! De begeleiding van de groepjes was ook weer TOP, namens alle kinderen bedankt voor alle hulp; moeders en oma's! Het was weer super gezellig!!

Sinterklaas in de klassen

In de klassen was het op 5 december volop feest. Wat gezellig zo'n dag! In de groepen 1 t/m 4 is Sinterklaas samen met zijn Pieten op bezoek geweest en in de groepen 5 t/m 8 werden de surprises volop uitgepakt. Wat een leuke cadeautjes heeft iedereen gehad!

Intocht Sinterklaas

Op 5 december heeft Sinterklaas samen met zijn Pieten een bezoek gebracht aan de Brede School van Middenmeer. Op het plein werden liedjes gezongen en al snel kwam Sinterklaas met zijn Pieten... Jippie! Juf Marijke en meester Peter kwamen uiteindelijk ook het schoolplein op. Wat bleek: Ze hadden vlak daarvoor een speciaal pakketje gekregen voor Sinterklaas. In het pakketje zat een Pietje die nog net op tijd in Spanje haar Pieten-diploma had gehaald... Superleuk dat zij bij ons het sinterklaasfeest mee heeft kunnen vieren!

Lichtjesavond 2016

Donderdag 10 november was de school 's avonds open om de prachtige lampionnen van de kinderen te bewonderen. De school was gezellig aangekleed met lichtjes, herfsttafels en lampionnen. Met dank aan de oudercommissie was er voor de vaders, moeders, opa's, oma's en andere belangstellenden er een lekker kopje koffie of thee. Voor de kinderen was er limonade en, wanneer er een Sint Maarten liedje werd gezongen, een snoepje.

Crea ochtenden

Drie vrijdagen zijn de kinderen van groep 3 t/m 8 bezig geweest met de crea technieken: schilderen, druktechnieken, borduren, appliceren, klei, hout, ICT, weven en papier maché. De kinderen van groep 3 t/m 5 zaten door elkaar en ook de groepen 6 t/m 8. Het onderwerp was dit keer n.a.v. de Kinderboekenweek. Het boek: Jubelientje en de hoed van oma Blootje. De kinderen hebben allerlei hoofddeksels gemaakt, hoeden, petten enz. Dit kon niet zonder de hulp van vele ouders, gastouders en zelfs een oma! Ook de stagiares heel erg bedankt! In allerlei hoeken werd hard gewerkt, de kinderen hebben elkaar geholpen! en de resultaten zijn te zien in de tentoonstelling! Alle werkstukken die uitgekozen zijn staan daar opgesteld! Kom kijken in de gang(vide) bij groep 4 en 5. Volg de pijlen op de grond! Het ziet er prachtig uit! Wat is er veel talent bij ons op school!!

Kinderboeken week

Opening Kinderboekenweek Op woensdag 5 oktober hebben we met de Brede school de Kinderboekenweek geopend in de speelzaal! Het thema van de Kinderboekenweek is Voor altijd jong. 's Morgens kwam als eerst de onderbouw van alle drie de scholen bij elkaar. Voor deze kinderen werd het verhaal van Roodkapje nagespeeld. Roodkapje ging niet naar het bos, maar naar de bieb! Naast het verhaal dat werd gespeeld door leerkrachten, hebben de kinderen ook een bijbehorend lied geleerd. Voor de bovenbouw werd er door een aantal leerkrachten een boek gepromoot. We hopen dat iedereen veel leesplezier heeft gehad tijdens de Kinderboekenweek!

Voorleeswedstrijd

Vandaag hebben we van prachtige verhalen genoten die werden voorgelezen door: Cas, Fenna, Nikki en Anniemieke. Zij deden mee aan de voorleeswedstrijd. Het publiek en de jury waren onder de indruk. Er mocht er maar 1 doorgaan naar de volgende ronde en dat is geworden......Nikki Smit uit groep 8. Zij gaat onze school vertegenwoordigen bij de volgende ronde. Veel succes Nikki!

Start schooljaar

Op de eerste schooldag beginnen wij het schooljaar feestelijk. Nadat de nieuwe kinderen en juffen zijn welkom geheten in de speelzaal, gaan alle kinderen terug naar hun eigen klas. Daar komt ieder kwartier een andere juf/meester een spel met hen doen. Ook leren de kinderen in deze tijd allemaal een dans. Na een uur gezellige spelletjes met verschillende juffen/meesters te hebben gespeeld, komt iedereen samen op het grasveld. Daar dansen we met de hele school de Hoki Poki. Helaas laat de techniek ons in de steek en kunnen we het logo niet spetterend showen, maar alle kinderen krijgen wel een echte Goodiebag met het nieuwe logo erop mee naar huis. Het was een feestelijke opening van het schooljaar!

Afsluiting schooljaar!

Het schooljaar is alweer voorbij. Wat is het weer snel gegaan! We hebben het schooljaar afgesloten in de speelzaal. Met zijn allen keken we terug op het afgelopen jaar. Ook namen we afscheid van een aantal kinderen en twee leerkrachten. We wensen hen veel succes verder! Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie en tot volgend schooljaar!

Afscheid juf Shirley

Op vrijdag 8 juli hebben wij een feestochtend gehad op onze school. Juf Shirley nam afscheid. Zij wilde graag een creatieve ochtend met alle kinderen dus dat hebben we gedaan! In groepjes liepen we door het dorp waar op allerlei plaatsen kinderen van groep 8 stonden met een leuke, creatieve activiteit. Na de tocht door het dorp hebben we een lekker ijsje gegeten en tot slot hebben we de ochtend afgesloten in de speelzaal. Juf Shirley bedankt voor alles en geniet van je pre pensioen!!

Crea uurtjes

Drie vrijdagochtenden achter elkaar zijn de groepen 3 t/m 7 creatief bezig geweest. De groepen 3 t/m 5 werden door elkaar gehusseld en in groepjes gedeeld. Dit geldt ook voor de groepen 6 en 7. Groep 8 werkte aan de musical, dus zij deden deze ronde niet mee. Ieder groepje heeft kennis opgedaan met een techniek. Denk aan figuurzagen, kleien, papier maché, weven, druktechniek en zo nog veel meer. Na drie ochtenden kwam ieder kind met zijn of haar werkje naar de eigen klas. Alle werkjes zijn bewonderd waardoor de kinderen alweer enthousiast werden voor de volgende crea ochtenden! Wat zullen ze dan weer gaan maken.... Een aantal werkjes zijn te bewonderen in het leerlandschap bij groep 7 en 8 en ook een aantal in de hal bovenaan de trap bij groep 4 en 5.

Juffendag

Op maandag 27 juni hebben we de verjaardagen van de kleuterjuffen gevierd. We zijn de dag begonnen in de klas. We hebben leuke cadeaus gekregen en er is voor ons gezongen! Om 9 uur vertrokken we met heel veel auto's naar de Helderse Vallei. Toen we hier aan kwamen hebben we eerst genoten van een lekkere wafel met slagroom en wat limonade. Vervolgens kon de dag echt beginnen. De groep werd in tweeën gesplitst. De helft van de groep heeft het kabouterpad gevolgd in het bos. De andere helft heeft een mollentocht gedaan. Deze veldwerklessen waren beiden erg leuk en leerzaam! Het heeft tijdens deze veldwerklessen hard geregend, maar dit mocht de pret niet drukken. Jullie en jullie ouders gingen er vol voor! Toppie! Na de veldwerklessen hebben we ons lekker binnen opgewarmd en een broodje gegeten. Hierna mochten we lekker binnen en buiten spelen bij de Helderse Vallei. Het zonnetje begon nu zelfs te schijnen! Heel veel kinderen hebben de hoge toren beklommen. Dit zag er gaaf uit! We hebben de dag afgesloten met een grote groepsfoto, een zakje chips en wat limonade. Wat was dit een leuke dag! Ouders bedankt voor jullie hulp!

Boekenmarkt

Vandaag was er weer een boekenmarkt op de Titus Brandsma school. De markt was een groot succes. De kinderen konden boeken verkopen en boeken kopen. Iedereen heeft zijn slag geslagen! Veel leesplezier allemaal!

Schoolreisje naar het Dolfinarium

De groepen 3 t/m 7 zijn op schoolreis geweest naar het Dolfinarium. Het was een gezellige dag met elkaar! Er werd volop gezongen in de bus, er werden mooie shows bekeken, patat gegeten, volop gespeeld in de speeltuinen, vissen geaaid en tot slot een ijsje toe!

Schoolreisje groepen 1 en 2

31 mei was het zover. We mochten eindelijk op schoolreisje! Dit jaar gingen wij met de groepen 1 en 2 naar de Holle Bolle boom. Het was weer een fantastische dag met heerlijk weer. We hebben eerst lekker buiten gespeeld, daarna samen een patatje gegeten en vervolgens samen binnen gespeeld. De dag werd afgesloten met een ijsje. Het was weer een topdag!